ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

UPDATE. Angajații din educație au pichetat, astăzi, sediul Prefecturii

Publicat: joi, 23 Martie 2023 , ora 9.48
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

UPDATE ORA 14.30:

Peste 50 de persoane, angajate în sistemul educațional, au pichetat, astăzi, sediul Prefecturii Brașov. Participanții au fost din segmentele nedidactic și din cel didactic auxiliar, dar alături de ei au fost și dascăli. Angajații din Educație au mai multe revendicări. 

”Motivul pentru care ne găsim aici are două componente. Prima este proiectul legii educației, care a ajuns în Parlament după ce, teoretic, a fost negociat cu Guvernul. Spun teoretic, pentru că foarte multe dintre solicitările noastre au fost respinse la nivelul Guvernului și vizează atât numărul de elevi pe clasă, numărul de elevi cu cerințe educaționale speciale. Cealaltă componentă, aspectele de natură salarială. Salariul la secretariat este infim, de 5 ani nu s-a mai majorat sub nicio formă și, practic, sunt îngropați în hârtii, ca să mai spunem de personalul nedidactic, care are în mână efectiv 2.100-2.200 de lei”, a declarat președintele Uniunii Județene „Spiru Haret” Brașov, Alin David.

Cei care fac parte din personalul didactic auxiliar spun că nu se pot descurca cu salariul pe care îl au și nici nu mai fac față volumului de muncă.

Proteste similare vor mai avea loc și în alte județe ale țării. Dacă nu le sunt rezolvate revendicările, sindicaliștii anunță un marș de protest în luna mai și, în ultima instanță, declanșartea grevei generale, la finalul lunii mai.

UPDATE ORA 13.00:

Peste 50 de persoane s-au adunat la această oră în fața Prefecturii Brașov. 

Sindicaliștii din Educație cer, printre altele, rezolvarea problemei aplicării integrale a dispozițiilor Legii-cadru nr. 153/2017; legea salarizării, adoptarea actelor normative pentru creșterea veniturilor personalului didactic auxiliar, dar și  adoptarea, în regim de urgență, a normativelor pentru personalul nedidactic și personalul didactic auxiliar, având în vedere că normativele care se aplică sunt din anul 1998. Sindicaliștii mai vor acordarea sporurilor pentru condiții de muncă, întrucât salariații din învățământ sunt singurele categorii de bugetari care nu beneficiază de acordarea acestor drepturi sau urcarea în grila de salarizare a a personalului din învățământ pe o treaptă superioară.

.......

Știrea inițială:

Dascălii brașoveni se pregătesc de proteste. Angajații din Educație pichetează, astăzi, Prefectura Brașov, nemulțumiți de faptul că nu le sunt rezolvate revendicările referitoare la salarii.

Ei se alătură, astfel, mișcărilor de protest care au început, săptămâna trecută, în mai multe județe din țară.

Informații în curs de actualizare

Citește și: Joi, sindicaliștii din învățământ pichetează Prefectura Brașov

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Adina Chirvasă