ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Declarația unică se depune până la data de 25 mai

Publicat: joi, 23 Martie 2023 , ora 11.10
Sursa foto: arhivă / anaf.ro
Sursa foto: arhivă / anaf.ro

Contribuabilii au termen până în 25 mai să depună Formularul 212 privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice.

Formularul se poate depune fizic, la ghișeele administrațiilor fiscale, dar funcționarii recomandă variant online.

“Recomandăm ca Declarația unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere de la distanță, respectiv prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual sau prin intermediul site-ului e-guvernare, cu semnătură electronică calificată. Pentru completarea și depunerea acesteia, contribuabilii pot solicita sprijin apelând serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor - call center - la numărul 031 403 91 60 sau prin email, accesând formularul unic de contact disponibil pe portalul www.anaf.ro”, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Brașov, Oana Gonțea.

În lunile aprilie și mai, ANAF va organiza seminarii web în care va prezenta modele de completare și depunere a Declarației 212 pentru fiecare categorie de venituri pentru care există obligația depunerii.

Acestea vor fi disponibile pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube al instituției.

Sorin Țîrcă