Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Biblioteca din piscina de la poalele Tâmpei mai are de așteptat

Publicat: joi, 23 Martie 2023 , ora 13.35
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Fosta bază de agrement de pe Aleea de sub Tâmpa, care acum este în administrarea Bibliotecii Județene George Barițiu, ar putea fi transformată cel mult într-un spațiu cultural multifuncțional.

În interiorul accestuia ar urma să se desfășoare evenimente precum proiecții, piese de teatru și săli de lectură, spune directoruil instituției, Daniel Nazare.

Asta, dacă vor putea fi accesate fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru reabilitarea și consolidarea clădirii, acum aflată în stare avansată de degradare. Deocamdată, s-a renunțat la proiectul "biblioteca din piscină", anunțat cu 5 ani în urmă.

"Este o reconversie spectaculoasă a piscinei în spațiu de lectură, totul învârtindu-se în jurul unui proiect PNRR prin care există o posibilitate de finanțare de 2 milioane de euro și o posibilitate de a reabilita întreaga bază. Nu suntem deja declarați câștigători. Să vedem ce se va întâmpla în următoarele două luni și în funcție de banii care vor fi alocați acolo, se va transforma spațiul respectiv într-un spațiu de lectură. Asta înseamnă și dotări la standarde. Rămâne și infrastructura sportivă, pentru că vom avea și terenul de sport, dar piscina va fi pusă în conservare", a declarat directorul Bibliotecii Județene "George Barițiu" Brașov.

Proiectul a fost regândit deoarece clădirea este mare consumatoare de energie, nu este reabilitată energetic, iar costurile nu ar putea fi suportate din bugetul bibliotecii, a mai precizat Daniel Nazare.

Complexul de agrement a fost construit în anul 1981, iar în interior au funcționat o piscină, o sală de bowling, un restaurant și s-au organizat diverse evenimente.

Camelia Vlad