Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Săptămâna de lucru de 4 zile, pro sau contra?

Publicat: joi, 23 Martie 2023 , ora 14.04
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

La nivel mondial, câteva companii au implementat deja săptămâna de muncă de 4 zile. Acestea spun că angajații sunt mai odihniți și randamentul lor este mai bun.

O firmă de resurse umane din țara noastră a organizat un sondaj în acest sens, iar 80% dintre respondenți au spus că ar fi benefic un program cu 4 zile lucrătoare pe săptămână.

La brașov, părerile sunt împărțite, o parte dintre cei cu care am stat de vorbă cred că economia ar avea de suferit, alții consideră că este o idee bună.

Cei care au muncit în România înainte de 1989 își amintesc că săptămâna avea 6 zile lucrătoare, ceea ce însmena 48 de ore săptămânal.

Atenție! Reducerea numărului de zile în care mergem la serviciu nu înseamnă neapărat și reducerea timpului de lucru, deoarece ar putea exista varinta celor 4 zile lucrătoare pe săptămână, dar cu câte 10 ore pe zi.

Sorin Țîrcă