ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concurs de pilotaj pentru polițiștii brașoveni

Publicat: joi, 23 Martie 2023 , ora 14.50
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

De cele mai multe ori, intervențiile polițiștilor trebuie să fie cât mai prompte și rapide ceea ce prespune dobândirea unor abilități excelente de coordonare inclusiv a autoturismelor din dotarea profesională.

În acest context, polițiștii participă la un concurs de pilotaj. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea:

"Este un concurs pe care îl desfășoară astăzi colegii mei, concurs organizat de către polițiștii de la serviciu de pregătire profesională, iar scopul acestei activități este de a arăta tuturor abilitățile pe care le-am dezvoltat în ceea ce privește conducerea defensivă a autospecialelor de poliție, conducere care, evident, ne este necesară atât în intervențiile în situațiile de urgență, cât și în intervențiile la accidentele rutiere unde trebuie să ne deplasăm și unde trebuie să ne strecurăm în traficul rutier destul de aglomerat".

Competiția se adresează atât bărbaților, cât și femeilor din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție.

"Cu ajutorul acestui traseu reușim să vedem imprevizibilul care ne așteaptă în diferite trasee parcurse. De exemplu, aici, într-o secundă, trebuie să luăm o decizie, stânga sau dreapta, ceea ce atunci când mergem la un apel de 112 se întâmplă frecvent. În mod normal, conducem prin oraș liniștiți, nu ne grăbim nicăieri, însă când vine apelul trebuie să ajungem cât mai repede", ne-a spus agent Cezara Bucur.

La Campionatul de Conducere Auto al IPJ Brașov, polițiștii înscriși au avut o tură de recunoaștere, urmate de altele două cronometrate.
Sorin Țîrcă