ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea brașoveană ar putea fi bună de plată. A pierdut un nou proces

Publicat: vineri, 24 Martie 2023 , ora 11.57
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Municipalitatea brașoveană ar putea fi bună de plată. Din nou. Asta după ce a pierdut un nou proces cu un proprietar de teren.

De această dată este vorba despre un teren în Răcădău, pe strada Jepilor, în spatele Școlii 4.

Pe acest teren, proprietarul a dorit să dezvolte un proiect imobiliar. Exista și un Plan Urbanistic Zonal, dar locuitorii din zonă au protestat, așa încât proprietarul a mers în instanță.

Speța a fost adusă în discuție în ședința de plen, de aleșii locali.

“Citesc și observ că Municipiul Brașov va trebui să achite o sumă de 2.051.000 de euro, în echivalentul în lei, la data plății și o dobândă penalizatoare, o dobândă care, din câte am înțeles, la acest moment se ridică undeva la 4 milioane de lei. Cum ne afectează această soluție bugetul municipalității și în ce măsură avem resursele necesare pentru a acoperi aceste sume”, a spus consilierul local Pamela Diaconu.

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a explicat în detaliu situația și ce s-ar putea întâmpla cu terenul:

“Este vorba despre un teren care a fost dat în compensare unei familii de foști proprietari ai unor terenuri din zona Spitalului Județean; un teren dat în Răcădău, un teren pe care deși l-a acceptat familia care revendica acest drept compensatoriu, ulterior ne-a acționat în instanță pentru că respectivul teren nu ar permite construirea de blocuri și de dezvoltări la nivelul așteptărilor. Există această cale a compensării financiare, plus toate costurile legate de judecată, o judecată începută de vechea administrație. Pe latura pozitivă avem, iată, un teren într-o zonă importantă Brașovului și pe care, cu acest cost pe care îl vedem acum cuantificat și decis de instanță, îl vom recupera în patrimoniul municipiului”.

Sentința nu este definitivă.

Dosarul este la Curtea de Apel, în prezent, iar următorul termen este în aprilie.

Adina Chirvasă