ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeul de Artă Brașov oferă tururi ghidate gratuite

Publicat: vineri, 24 Martie 2023 , ora 14.31
Sursa foto: Facebook / Muzeul de Artă Brașov
Sursa foto: Facebook / Muzeul de Artă Brașov
Începând cu luna martie, Muzeul de Artă Brașov oferă tururi ghidate gratuite în ultima zi de miercuri a fiecărei luni.

Alături de specialiștii muzeului, participanții vor descoperi artiști consacrați români și brașoveni. În urma turului ghidat, artiști precum Aman, Grigorescu, Luchian sau Tonitza vor deveni nume familiare chiar și pentru cei care îi vor cunoaște acum pentru prima dată.

Miercuri, 29 martie 2023, de la ora 17.00 va avea loc primul tur de acest fel, iar ghidul va fi dr. Radu Popica istoric de artă, care a desfășurat o muncă asiduă de cercetare timp de peste 15 ani. 

A cercetat activitatea artistică de la Brașov din secolul XV până în secolul XX. De-a lungul carierei sale a conceput și a realizat numeroase expoziții care prezintă diferite aspecte ale evoluției artei vizuale la Brașov prin integrarea mișcărilor artistice în contextul mai larg de istorie a artei la nivel național și internațional. A publicat numeroase cataloage, iar cel mai important studiu al său cu privire la artele vizuale din Brașov, "Centrul artistic Brașov de la origini până în contemporaneitate. Artele plastice (sec. XV-XX)" a fost publicat în 2022.

Participarea la eveniment este liberă, iar durata turului ghidat în Galeria Națională de la etajul 1 va dura aproximativ 1 oră.


Radio România Brașov FM