Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un polițist de la Poliția Poiana Brașov a fost reținut, astăzi, pentru abuz în serviciu

Publicat: duminică, 26 Martie 2023 , ora 12.49
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Un polițist de la Poliția Poiana Brașov a fost reținut, astăzi, pentru abuz în serviciu.

S-au desfășurat și 20 de percheziții domiciliare în Brașov, Poiana Brașov, Râșnov, și în localitățile Moieciu, Dumbrăvița, Hărman și Hălchiu.

Dintre acestea, trei au fost la sediile unor instituții publice, respectiv la sediul structurii de permise înmatriculare autovechicule Brașov și la sediile a două structuri de poliție din cadrul IPJ Brașov, au anunțat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov.

Cu această ocazie, au fost puse în executare un număr de 16 mandate de aducere la sediul unității de parchet a persoanelor implicate, iar două persoane care au dat mită pentru a obține permisul de conducere au fost reținute.

Activitățile se desfășoară într-un dosar penal în care se efectuează cercetări privind săvârșirea, de către funcționari MAI din cadrul IPJ Brașov și Serviciul Permise Brașov, a unor infracțiuni de corupție și asimilate, favorizarea făptuitorului și instigare la conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Concret, în perioada septembrie 2022 - martie 2023, lucrători MAI din instituțiile anterior menționate ar fi pretins și primit, de la diverse persoane, sume de bani, bunuri și alte valori, pentru nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu ori pentru a le îndeplini necorespunzător, spun procurorii.

Adina Chirvasă