ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Parteneriat tripartit pentru punerea în valoare a Cetățuii Brașovului – propunerea autorităților brașovene

Publicat: luni, 27 Martie 2023 , ora 11.53
Sursa foto: Facebook / Adrian Veștea
Sursa foto: Facebook / Adrian Veștea

Cetățuia a fost, este și va fi a comunității brașovene! Cel puțin așa vor autoritățile locale și județene, care au discutat această problemă, azi, la București, cu reprezentanții Guvernului României.

La întâlnirea din capitală au participat viceprimarul Brașovului, Sebastian Rusu și președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, care a cerut sprijinul premierului pentru trecerea cetățuii de pe Dealul Straja în patrimoniul municipiului Brașov.

În plus, șeful administrației județene a declarat că pentru restaurarea monumentului și pentru reintroducerea acestuia în circuitul turistic au solicitat  ca Guvernul să agreeze ideea unui parteneriat tripartit, între Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Universitatea Transilvania.

“Am susținut că ne vom implica prin muzeele care le avem în subordinea Consiliului Județean, ca întregul patrimoniu istoric, pe care îl avem la aceste muzee și întreaga expertiză pe care o au colegii noștri să fie puse la dispoziția acestui monument istoric. În felul acesta, după restaurare să avem posibilitatea de a deveni o atracție turistică. De asemenea, am considerat de cuviință, fiindcă am văzut interesul care a fost manifestat de către Universitatea Transilvania, să sprijinim și să facem echipă în așa fel încât acest monument să fie cât mai bine valorificat”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, la emisiunea Pulsul Zilei cu Florin Pop, la Radio România Brașov FM.

Reamintim că pe 9 martie, Guvernul României a amânat discutarea solicitărilor Ministerului Afacerilor Interne și Educației de preluare a Cetățuii Brașovului, după ce președintele Consiliului Județean i-a solicitat premierului Nicolae Ciucă să stea mai întâi de vorbă cu reprezentanții Brașovului, pentru stabilirea destinației Cetățuii.

Mai multe, aici: Cetățuia, scoasă de pe ordinea de zi a ședinței de guvern


Radio România Brașov FM