ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Lupul de la rutieră” este unul dintre polițiștii reținuți în dosarul de corupție

Publicat: luni, 27 Martie 2023 , ora 12.31
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Trei persoane reținute în dosarul de poliție instrumentat de procurori au fost arestate, în această seară.

Procurorii au propus arestarea pentru 30 de zile, iar judecătorii au admis cererea.

Este vorba despre „lupul de la rutieră”, unul dintre angajații de la Permise și un complice.

............

Polițistul din Râșnov este cunoscut în toată țara pentru că îi depista și sancționa în mod frecvent pe șoferii băuți și drogați:

...............

Știrea inițială:

„Lupul de la rutieră” este unul dintre polițiștii reținuți aseară, la Brașov, în dosarul de corupție.

Surse oficiale, care au dorit să-și păstreze anonimatul, spun că agentul șef principal Cornel Sandu, de la Poliția Râșnov ar fi intervenit în favoarea unui hotel din Poiana Brașov pentru a evita achiziția unor permise de liberă trecere necesare pentru un camion de gresie și faianță.

Polițistul din Râșnov a fost reținut alături de un alt agent de la poliție din Poiana Brașov și de doi examinatori de la serviciul Permise și Înmatriculări.

“Pe lângă aceste aspecte, în contextul cercetărilor au ieșit și faptele acestea de abuz în serviciu, respectiv persoane care ar fi trebuit să ajungă în anumite destinații unde este nevoie de permis de liberă trecere, cum ar fi în zona Poiana Brașov, au beneficiat de această facilitate fără plata taxei de libetrecere, pe baza influenței pe care anumiți polițiștii au avut-o pe lângă polițiștii care depistau în trafic contravenientul”, a precizat prim procurorul Adrian Radu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Anul trecut, „lupul de la rutieră” a primit distincția „Pro Urbe” din partea Autorității Teritoriale de Ordine Publică.

“E un moment delicat, vă dați seama, dar până la proba contrarie trebuie să avem răbdare să vedem care este cursul justiției, dar pot spune, bineînțeles, din punct de vedere moral, dacă cumva se va ajunge la momentul în care vom concluziona împreună că există o culpă, premiile, așa cum au fost acordate, așa se pot și retrage”, a spus șeful ATOP Brașov, Ciprian Sterpu.

Alături de el, în dosar au mai fost reținuți doi examinatori de la Serviciul Premise care ar fi primit câte 5.000 de lei mită pentru a admite diferiți candidați la proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere. 

“Circumstanțele principale ale faptelor cercetate sunt acelea ale dobândirii permisului de conducere în baza mitei pe care doritorul permisului de conducere sau părinții acestuia o oferea examinatorului prin niște căi clandestine, respectiv cu ajutorul unui complice care făcea reclama necesară și se ocupa de colectarea mitei. Mita era de 5.000 lei, de la caz la caz dublată și de alte avantaje materiale”, a adăugat prim procurorul Adrian Radu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov.

Vă reamintim că orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție până la o decizie defitinivă a instanței de judecată.

Citește mai multe, aici: Patru polițiști brașoveni, reținuți într-un dosar de corupție

Radio România Brașov FM