ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

105 ani de la Unirea Basarabiei cu țara

Publicat: luni, 27 Martie 2023 , ora 14.03

Pentru a marca cei 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România, Primăria Brașov va ilumina literele de pe Tâmpa în culorile tricolorului, iar Asociația Tinerilor Basarabeni îi invită pe brașoveni, de la ora 17:00, în Piața Sfatului, pentru a se prinde în Hora Unirii! 

Basarabia a fost prima provincie care s-a unit cu România, exemplul ei fiind urmat, la sfârșitul anului 1918, de Bucovina și Transilvania. 

,,Sfatul Țării, întrunit în ședință solemnă la Chișinău, a votat la 27 martie/9 aprilie 1918, unirea provinciei românești Basarabia cu România. Republica Democratică Moldovenească (Basarabia) în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră și vechile granițe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mama sa România", se arăta în Declarația de Unire semnată de președintele Sfatului Țării, Ion Inculeț și de secretarul Ion Buzdugan.

Sursa foto: Primăria Brașov 

Radio România Brașov FM