ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tratament stomatologic gratuit pentru copii, la cabinetele din școli, dar și în privat

Publicat: luni, 27 Martie 2023 , ora 15.07
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Dacă au probleme dentare, copiii și tinerii până la vârsta de 18 ani pot fi tratați gratuit în cabinetele stomatologice care funcționează în școli sau la cele private, dacă medicii au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Din păcate, mulți părinți preferă să îi ducă pe cei mici la cabinete în care toate serviciile sunt contra cost.

Unii pentru că nu au încredere în sistem, alții pentru că nu știu că există astfel de servicii gratuite pentru copii:

În municipiul Brașov, două școli gimnaziale, trei licee și Universitatea Transilvania au cabinete stomatologice.

“Avem cabinete școlare la Școlile Gimnaziale nr. 2 și 19, la Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă, Colegiul Nicolae Titulescu, Colegiul Național Unirea și cabinetul studențesc, care a fost dintotdeauna pentru studenți. Ei bine, în aceste cabinete școlare copiii sunt tratați gratuit, iar la Făgăraș avem cabinet școlar, doar că sunt încă în procedură de angajare a medicilor stomatologi și trebuie să parcurgă niște etape de examinare, dar și acolo este cabinet școlar”, a precizat președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Brașov, dr. Mihaela Albu.

Dr. Mihaela Albu a adăugat că, în Brașov, din cei peste 740 de stomatologi din cabinetele private, doar 70 au contracte cu CAS, astfel, că, în limita plafonului lunar impus fiecărui medic, copiii pot fi tratați gratuit.

Camelia Vlad