ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cei mai frumoși ciobănești vor fi premiați la Bran

Publicat: marți, 28 Martie 2023 , ora 14.59

Săptămâna se încheie la Bran cu o competiție canină. Vor fi premiați cei mai frumoși câini ciobănești. Mai multe comisii specializate vor monitoriza sâmbătă peste 250 de mioritici care au fost înscriși până acum la campionatul național. Este cel mai mare număr de patrupede înscrise la concurs în ultimii ani.

„Suntem la a 3-a ediție pe care o facem la Bran, în parcarea publică Aurel Stoian și am observat că este un eveniment de succes. Tocmai de aceea, am decis să facem campionatul ciobăneștilor românești exact acolo. Zona Branului și tot culoarul Rucăr - Bran este un nucleu de creștere a ciobăneștilor românești, lucru care se vede în numărul mare de câini înscriși. Există o comisie de arbitri la fiecare ring, de minimum doi arbitri la fiecare ring, care urmăresc ca genotipul câinelui să fie tipic rasei, urmăresc mușcătura, urmăresc caracteristicile specifice fiecărei rase în parte.“, a declarat Radu Tudor, președintele asociației Uniunea Chinologică Royal.

Duminică are loc expoziția multirasă, la care vor participa câini din mai multe rase, chiar și internaționale.

Ruxandra Stoica