ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trei parcări pentru biciclete, din mai, în oraș

Publicat: marți, 28 Martie 2023 , ora 18.29
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Din mai, în oraș vor fi trei parcări pentru biciclete, promit reprezentanții municipalității, care au banii deja pentru a mai amenaja altele.

În paralel, Primăria Brașov a lansat în dezbatere publică Regulamentul pentru închirierea locurilor de parcare a bicicletelor în municipiul Brașov.

Având în vedere că în curând vor începe lucrările pentru amplasarea primelor trei parcări pentru biciclete, am lansat în dezbatere publică proiectul de regulament privind închirierea locurilor de parcare, astfel încât la momentul când se termină lucrările, cei care doresc să-și depoziteze bicicletele într-un loc securizat să aibă posibilitatea să facă acest lucru. Primele trei parcări vor fi amplasate în cartierele Astra, Tractorul și Noua. Totodată, municipalitatea a prevăzut fondurile necesare pentru achiziția a încă patru-cinci locuri de parcare pentru biciclete, tocmai de aceea îi invităm pe brașoveni să vină cu propuneri pentru zonele în care consideră că ar trebui să existe astfel de parcări”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Parcările pentru biciclete vor fi amenajate sub forma unor containere de depozitare securizate, cu o capacitate de 50 sau 25 de biciclete.

Închirierea unui loc pentru depozitare se va face conform viitorului regulament de închiriere, aflat în perioada de dezbatere publică.

Propunerea pentru taxa de parcare destinată bicicletelor este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei/ lună.

Brașovenii pot transmite propuneri de completare sau modificare a proiectului de regulament până în data de 24 aprilie.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Adina Chirvasă