ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep pregătirile pentru sărbătoarea Junilor. Producătorii se pot înscrie în târgurile ce vor fi organizate în oraș

Publicat: joi, 30 Martie 2023 , ora 14.47
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Un festival de artă tradițională și meșteșuguri și un târg al producătorilor, ambele în Piața Sfatului, dar și un târg tradițional la Pietrele lui Solomon sunt cele trei târguri care vor fi organizate în perioada sărbătorii Junilor.

Înscrierile pentru producători și artizani sunt deja deschise.

"În prima duminică după Paște, în Duminica Tomi, Brașovul îmbracă haine de sărbătoare. Este una dintre cele mai importante sărbători ale comunității brașovene. Coborârea Junilor în cetate sau Ziua de călări. Pentru a completa acest eveniment, municipalitatea va organiza trei târguri, două Piața Sfatului și unul la Pietrele lui Solomon. Cei care doresc se înscrie și participe la aceste târguri o pot face până în data de 7 aprilie", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Festivalul de artă tradițională și meșteșuguri este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană Brașov, și se va desfășura în Piața Sfatului, în perioada 21 - 23 aprilie 2023 între orele 10.00 - 21.00.

La acest târg vor putea participa: meșteșugari; creatori populari și artizani. Creatorii populari și meșteșugarii care doresc să participe se pot înscrie la adresa de mail targjuni@gmail.com, iar mai multe detalii pot primi la numărul de telefon: 0741171780, între orele 8.00-16.00.

Regulamentul Festivalului de Artă Tradițională și Meșteșuguri poate fi consultat pe site-ul municipalității https://www.brasovcity.ro/junii-brasovului.

Festivalul producătorilor brașoveni, de asemenea, este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Reduta și cu Asociația Produs în Brașov. Se va desfășura tot în Piața Sfatului, în perioada 21 - 23 aprilie 2023 între orele 10.00 - 21.00.

La acest târg vor putea participa: producători locali sau cooperative care aduc produse alimentare, băuturi alcoolice și non-alcoolice; produse realizate manual. Cei care doresc să participe la acest târg trebuie să se înscrie la adresa de mail produsinbrasov@gmail.com. Pe lângă trimiterea dosarului de înscriere pe email, este obligatorie și completarea formularului : https://forms.gle/8cBAuXys6qKhkkd38.

Regulamentul Festivalului producătorilor brașoveni poate fi consultat pe site-ul municipalității https://www.brasovcity.ro/junii-brasovului.

Al treilea târg este cel organizat tradițional la Pietrele lui Solomon, la care participă agenții economici care desfășoară activitate de alimentație publică.

Înscrierile se fac la adresa de mail contact@brasovcity.ro sau la sediul Primăriei Municipiului Brașov la Centrul pentru Informarea Cetățenilor.

Regulamentul târgului tradițional de la Pietrele lui Solomon poate fi consultat pe site-ul municipalității https://www.brasovcity.ro/junii-brasovului.
Adina Chirvasă