Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Planul de școlarizare pentru clasele pregătitoare din următorul an școlar, publicat

Publicat: joi, 30 Martie 2023 , ora 19.37
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Inspectoratrul Școlar Județean (IȘJ) Brașov a publicat, astăzi, planul de școlarizare pentru înscrierea la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024.

Sunt prevăzute 272 de clase, la nivelul întregului județ, pentru peste 5500 de elevi. Totodată, a fost publicată și arondarea străzilor la circumscripțiile școlare, care a rămas aproape la fel cu cea de anul trecut.

Excepția o reprezintă străzile noi din cartiertul Coresi Tractorul, încă în dezvoltare, iar copiii de aici pot fi înscriși fie la Colegiul Nicolae Titulescu, fie la Școala nr. 13.

Școala nr. 30, din același cartier, care anul trecut avea 4 clase aprobate și care a mai cerut suplimentarea cu alte 5, din cauza cererii, ar putea avea aceeași problemă ca anul trecut. Pentru următorul an școlar are aprobate tot 4 clase.

"Înainte, când existau circumscripțiile școlare în care învățătorii se puteau duce din poartă în poartă și din ușă-n ușă facă recensământ, puteam avem o situație aproximativ corectă înainte de începerea acestor înscrieri. Acum, când acest lucru nu se mai întâmplă, în afară de datele pe care le avem de la Institutul Național de Statistică și care mare parte dintre ele se referă la demografie, nu la migrație, nu putem prevedem care va fi numărul de cereri pe care le va avea Școala nr. 30. Mai mult decât atât, nu mai putem ascundem faptul înainte de aceste înscrieri, foarte mulți părinți își fac mutația în zona respectivă numai pentru a putea își înscrie copilul la Școala nr. 30 sau la școala din circumscripția pentru care își fac mutația", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Alte școli căutate în oraș sunt 19, 11, 27. Înscrierile la clasa pregătitoare se fac în două etape. Prima începe din 3 mai și durează până în 18 mai. A doua etapă va fi în vară.


Adina Chirvasă