ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Credincioșii sunt așteptați la procesiunea de Florii

Publicat: vineri, 31 Martie 2023 , ora 16.17
Sursa foto: RADOR
Sursa foto: RADOR

Credincioșii sunt așteptați, în 8 aprilie, la procesiunea de Florii, care a fost organizată în Brașov încă din 2011, cu excepția anilor de pandemie.

Cu candele și ramuri de salcie, credincioșii vor porni în pelerinaj de la Biserica Adormirea Maicii Domnului spre Biserica Sântul Nicolae, din Piața Unirii.

Mai multe detalii ne-a oferit protopopul Brașovului, părintele Dănuț Gheorghe Benga:

"De la Biserica Adormirea Maicii Domnului se pleacă undeva în jurul orei 16.30, se trece pe la Biserica Sfânta Treime Barițiu vis-a-vis de Biserica Neagră, după care trecem pe lângă Colegiul Național Andrei Șaguna unde vin și credincioșii de la Biserica Groaveri, pentru ca apoi, în Piața Unirii, ne întâlnim și cu credincioșii din Șchei și cei de sus de Pe Tocile, împreună cu părinții de acolo părintele dr. Aurelian Reit și părintele Aurel Colceriu și preoții parohi de la Biserica Sfântul Nicolae, părintele Vasile Prodea și părintele dr. Valentin Moșoiu".

În 9 aprilie, creștinii ortodocși vor sărbători Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, iar în următoarea zi de Duminică, în 16 aprilie, va fi Paștele Ortodox.
Adina Chirvasă