ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Relaxare activă, la munte, în stațiunile din județul Brașov

Publicat: sâmbătă, 1 Aprilie 2023 , ora 12.29
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Turiștii care ajung în perioada următoare în stațiunile din județ, au la dispoziție o sumedenie de activități pe care le pot face fie în aer liber, fie la pensiuni sau hoteluri.

În zona Bran - Moieciu, turiștii sunt întâmpinați în primul rând cu bucate tradiționale din care nu lipsesc brânza în coajă de brad, pastrama de oaie sau berbecuțul la proțap. După mesele îmbelșugate, administratorii pensiunilor le recomandă turiștilor plimbările în aer liber, vizitarea mănăstirilor din satele din zonă sau plimbările cu trăsura pe poteci de munte.

Pe lângă Castelul Bran, Schitul Balaban , Vama Medievală Bran sau Peștera Liliecielor, merită și vizitate.

"De la plimbările în aer liber plimbări cu căruța până la petrecerea după cină în jurul unui foc de tabără cu povești și dansuri populare ale ansamblurilor populare din zonă", ne-a spus Proprietarul unei pensiuni, Laurențiu Drăgan.

Vama Buzăului este o altă zonă care în ultimii ani a devenit tot mai căutată de turiști. Și aici, proprietarii de pensiuni oferă sejururi dedicate în special famiilor cu copii.

"Avem multe preparate tradiționale, avem o echipă de bucătărese din zonă care gătesc cu pasiune multe specialități din zonă, cu ingrediente curate, foarte multe de la producător local certificat. Vom merge în excursie la Rezervația Valea Zimbrilor din Vama Buzăului, unde oaspeții se pot plimba cu trăsura trasă de ponei și totodată vom vizita cascadele Urlătoarele din Vama Buzăului și Festungurile, unde oaspeții se vor bucura de o priveliște foarte frumoasă. Și pentru copiii organizăm special un concurs în căutarea ouălor ascunse de iepuraș, un concurs cu premii. Facem ateliere de creație, pictăm, facem plastilină de casă, facem pictură pe apă, ateliere de bricolaj, preparăm biscuiți de casă sau alte rețete", ne-a spus proprietara unei pensiuni din Vama Buzăului, Enisa Burtan.

Turiștii care aleg Poiana Brașov au la dispoziție toate facilitățile oferite de unitățile de cazare, spa, piscină sau activități indoor. În aer liber, pe lângă plimbările prin stațiune, închirierea de atv-uri poate fi o alternativă de distracție. Prețul pentru închiriere este de 200 de lei pentru o oră, preț în care este inclus și carburantul.

Și tot în stațiune, dar în Poiana Mică, atât cei mari, cât și cei mici, pot face plimbări cu calul sau poneiul, la prețuri ce variază între 30 și 100 de lei, iar la Centrul de agrement de la baza pârtiei Bradu, turiștii au la dispoziție activități precum bowling, biliard, escaladă, minigolf, tenis de masă și jocuri electronice.

Ruxandra Stoica