ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vremea se răcește. Ninsori, la munte

Publicat: luni, 3 Aprilie 2023 , ora 9.26
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Vremea se răcește, de astăzi, în jumătatea de nord a țării, iar de mâine, frigul va cuprinde toată România, informează Radio România Actualități.

Un ciclon polar afectează în această perioadă mai multe țări europene din estul, vestul, centrul și sudul continentului.

Vor fi temperaturi și cu 10 grade mai mici decât normalul perioadei, toată săptămâna.

Nu vor lipsi nici precipitațiile. În jumătatea de nord vor fi ninsori, iar vântul va bate mai puternic în această perioadă.

Mai multe râuri din vestul, centrul și sudul țării sunt sub incidența unor avertizări de inundații.

Până la prânz, un cod portocaliu vizează cursuri de apă din județele Caraș-Severin și Timiș. Apoi, două coduri galbene sunt active astăzi pentru râuri din Crișana, Banat, Transilvania și nord-vestul Olteniei.

La Brașov, cerul va fi astăzi mai mult noros.

Potrivit ANM, se vor semnala precipitații, ce vor avea și caracter de aversă, în cursul zilei ploi, iar noaptea, treptat, vor deveni mixte.

La munte precipitațiile vor fi mixte la început, apoi va ninge mai ales noaptea, cu depunere de strat nou însemnat de zăpadă.

Cantitățile de apă vor fi local însemnate, de peste 20-25 l/mp, cu cele mai mari valori în zonele montane.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale la munte, unde în zona înaltă va viscoli zăpada și izolate în rest.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 12 grade Celsius, iar cele minime între 1 și 3 grade Cesius.

Sursa foto: pixabay.com

Radio România Brașov FM