ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cod galben de ninsori, la Brașov. Se circulă în condiții de iarnă pe șoselele din județ

Publicat: marți, 4 Aprilie 2023 , ora 6.17
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

A fost ridicată restricția privind circulația pe DN73A a autovehiculelor cu masa mai mare 7,5 t.

În continuare, se circulă în condiții de iarnă.

.................

IPJ Brașov: „La acest moment, circulația a fost reluată doar pentru autoturisme, pe sensul de mers Brașov-Cheia, fiind restricționată deplasarea pentru TIR-uri”.

.........

Circulația este blocată pe DN1A (Săcele – Cheia – Ploiești) la km 168, după ce un TIR a derapat.

Polițiști din cadrul Politiei Municipiului Săcele sunt la fața locului și iau măsuri pentru deblocarea acestuia în cel mai scurt timp”, au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

De asemenea, pe DN73A, restricția de circulație pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7.5 t a fost prelungită până la ora 18.00.

Potrivit reprezentanților DRDP Brașov, la acest moment pe DN1 circulația nu este blocată.

.....................

Circulația pe DN1 este blocată, la această oră, pe sensul de mers dinspre Brașov spre Predeal, informează reprezentanții IPJ Brașov:

„Pe DN 1, la km 147, un TIR nu mai poate avansa din cauza zăpezii (...) Politiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov sunt la fața locului și dirijează circulația, facilitând deplasarea autoturismelor în mod alternativ pentru ambele sensuri de mers”.

....................

Restricții de circulație pe DN73A, între Predeal și Râșnov, până la ora 15.30.

"Pe DN 73 A, începând cu ora 12.30, s-a luat măsura restricționării circulației autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată peste 7,5 t, pentru o durată de aproximativ 3 ore", au precizat reprezentanții IPJ Brașov.

Sursa video: DRDP Brașov

..............

Potrivit IPJ Brașov, pe DN 73 A se circulă pe sensul de mers Predeal - Râșnov. Se acționează cu un utilaj pentru deszăpezire, urmând a se debloca și celălat sens de mers și, astfel, să se reia complet circulația.

..............

Operatorul care asigură serviciul de deszăpezire în municipiu a acționat cu 40 de utilaje pe străzile din Brașov în această dimineață.

Potrivit reprezentanților Primăriei, utilajele acționează în continuare pe străzile principale, pe cele în pantă, pe străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun, în zonele în care funcționează unități medicale, unități de învățământ și instituții de intervenție.

În măsura în care traficul pe străzile incluse în prima etapă de deszăpezire se va desfășura în condiții optime, se va intra și în interiorul cartierelor.

În această dimineață, s-au utilizat aproximativ 140 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind de aproximativ 1.700 de tone. În Poiana Brașov au acționat 4 utilaje, iar alte două au deszăpezit drumul spre Poiană.

.................

Pe DN 1 traficul a fost reluat și se circulă alternativ în condiții de iarnă.  

..................... 

“Din cauza căderilor de zăpadă, pe DN 1 (zona Cotul Donului) și pe DN 73A (Pârâul Rece) traficul este blocat, momentan. Se acționează cu autovehicule cu sărărițe în zonele respective”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

.............

Știrea inițială:

Atenție, șoferi! Se circulă în condiții de iarnă pe șoselele din județ.

Acționăm în toate zonele afectate cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante. Conduceți cu prudență și nu plecați la drum fără cauciucuri de iarnă!”, au transmis reprezentanții DRDP Brașov.

De altfel, Brașovul este sub cod galben de ninsori și intensificări ale vântului până miercuri la ora 10.00.

Vremea va fi deosebit de rece, iar la munte și în zonele mai joase de relief din nordul și centrul Moldovei, Transilvania și Banat se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.

Zona montană este sub cod portocaliu de ninsori abundente până în această seară la ora 22.00.

Potrivit ANM, în Carpații Meridionali și în sudul Carpaților Orientali va ninge abundent (30...50 l/mp) și se va depune strat de zăpadă consistent, în special la altitudini mai mari de 1400 m.

Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55...60 km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Sursa video: DRDP Brașov

Radio România Brașov FM