ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul sub cod portocaliu de ninsori, zeci de copaci prăbușiți, deszăpezire continuă în ultimele 36 de ore

Publicat: miercuri, 5 Aprilie 2023 , ora 10.18
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

Zeci de arbori au fost puși la pământ sub greutatea zăpezilor înregistrate în ultimele 36 de ore. Intervențiile au durat până după miezul nopții, iar de dimineață echipele au fost, din nou, pe teren.

Ieri s-a intervenit pentru îndepărtarea a peste 50 de arbori și crengi care s-au rupt. Echipele municipalității și ale operatorului cu care Primăria are contract pentru întreținerea de zone verzi au intervenit în peste 40 de zone afectate.

În această dimineață, echipele acționează în interiorul cartierelor și răspund sesizărilor primite, conform estimărilor fiind vorba de alte câteva zeci de intervenții. Au fost formate inclusiv echipe care verifică pe teren arborii și arbuștii foarte încărcați, în pericol să se rupă, și îndepărtează zăpada.

În acest moment, mai acționează aproximativ 12 utilaje de deszăpezire, în Șchei și pe străzile secundare din cartiere.

În ultimele 24 de ore s-au utilizat aproximativ 280 de tone de material antiderapant, stocul municipalității fiind de aproximativ 1.500 de tone.

În Poiana Brașov au acționat 4 utilaje, iar alte 3 au deszăpezit drumul spre Poiană, în perioadele de ninsoare abundentă.

Primăria Brașov amintește cetățenilor că în conformitate cu prevederilor legale, persoanele fizice și juridice din municipiul Brașov au obligația de a curăța trotuarele din dreptul proprietăților pe care le dețin.

Cetățenii pot solicita intervenția mașinilor de deszăpezire la dispeceratul Comprest, la numărul de telefon 0268-416495. În cazul în care solicitările nu sunt rezolvate, pot sesiza acest lucru la dispeceratul Primăriei Brașov, tel. 0268-416550, sau direct la Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire din cadrul Primăriei Brașov - tel. 0268 416550, tasta 9, int. 127, 253, 254, email: salubrizare@brasovcity.ro.

Radio România Brașov FM