Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Avocatul Poporului a convins Ministerul Sănătății să elaboreze instrucțiuni de ridicare a medicamentelor nefolosite

Publicat: miercuri, 5 Aprilie 2023 , ora 15.24
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro

Ministerul Sănătății va elabora, ca urmare a intervenției Avocatului Poporului, instrucțiuni pentru clarificarea modalității de preluare a medicamentelor provenite de la populație.

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Brașov, s-a sesizat din oficiu privind dreptul la un mediu sănătos, dreptul la ocrotirea sănătății și dreptul la informație, având în vedere articolul în presa scrisă conform căruia medicamentele expirate de la populație prin farmacii sunt colectate, de opt ani, în baza unui ordin de ministru, dar care nu obligă farmaciile să le primească.

Așa se face că oamenii sunt deseori refuzați, iar în acest timp poluarea cu deșeuri medicamentoase crește, afectând mediul și oamenii, anunță reprezentanții Instituției.

În emisiunea ”Pulsul Zilei” cu Florin Pop, la Radio România Brașov FM, consilierul în cadrul Biroului Brașov al Avocatului Poporului, Cătălina Dinu, ne-a oferit detalii cu privire la răspunsul ministerului:

Ruxandra Stoica