ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Școli sigure pentru dascăli și elevi la Brașov? Ce spun părinții si bunicii

Publicat: vineri, 7 Aprilie 2023 , ora 14.30
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Părinții și bunicii din Brașov nu-și simt copiii în siguranță în școlile din oraș, chiar dacă acestea au camere de supraveghere în curte sau pe holuri, iar unele au și gardieni.

Subiectul siguranței în școli a revenit în atenție, după ce, recent, o profesoară din București a fost rănită cu un cuțit, în timpul orei, în școală:



Brașovul este pe primul loc în topul incidentelor raportate în școală, arată o statistică trimisă de Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Brașov către Ministerul Educației, pentru anul școlar trecut. Însă, spun reprezentanții Inspectoratului, toate cazurile raportate au vizat incidente petrecute între elevi.

În județul Brașov, în ultimii ani nu au fost înregistrate cazuri de violență a elevilor asupra profesorilor, a explicat reprezentantul IȘJ Brașov, Silvana Cioceanu:

“Noi centralizăm astfel de situații de violență din școli semestrial. În niciuna din informațiile pe care le-am primit pentru centralizare nu avem astfel de date și nici la secretariatul Inspectoratului Școlar nu au fost înregistrate reclamații scrise sau plângeri ale cadrelor didactice din școli. Există copii care au comportament mai agresiv, știm situația lor și e gestionată în general de școli, de consilierii școlari, se menține legătura cu părinții. Avem un parteneriat extrem de solid cu instituțiile abilitate să intervină, dar nici în aceste situații nu s-a ajuns la agresiuni asupra cadrelor didactice”.

Dincolo însă de măsurile de siguranță implementate în școli, chiar părinții spun că educația din familie are un rol primordial.

Vicepreședinte al Federației Naționale a Asociațiilor de părinți din învățământul preuniversitar, Eugen Ilea:

„Avem nevoie de o legislație adecvată, de măsuri care să ducă, din toate punctele de vedere, la o siguranță a celor care își desfășoară activitatea în unitățile școlare, atât cadre didactice, cât și copii. Nu este vorba de o vină, ci este vorba de educație - educație atât acasă, cât și la școală; acea educație de care avem nevoie pentru siguranța copiilor noștri”.

În oraș, potrivit reprezentanților Primăriei municipiului Brașov, camerele de supraveghere ale școlilor sunt conectate și la Dispeceratul instituției, astfel încât, dacă are loc un incident, Poliția Locală este cea care răspunde prima.

Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Adina Chirvasă