ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție dedicată lui Ciprian Porumbescu, în Piața Sfatului

Publicat: vineri, 7 Aprilie 2023 , ora 14.51
Sursa foto: Facebook / Muzeul Judetean de Istorie Brasov
Sursa foto: Facebook / Muzeul Judetean de Istorie Brasov

Brașovenii pot vedea în Piața Sfatului o expoziție dedicată compozitorului Ciprian Porumbescu.

Este una itinerantă, fiind realizată de Muzeul Național al Bucovinei cu prilejul decretării anului 2023 drept „Anul Ciprian Porumbescu”.

Expoziția „Ciprian Porumbescu – 170. O viață, o epocă, un ideal” conține panouri cu informații, mărturii și evocări despre diverse aspecte din viața lui Ciprian Porumbescu: copilăria și primii ani de școală la Ilișești, perioada în care a fost elev la Suceava, „Academia” de lăutari de la Stupca, Serbarea de la Putna din 1871, perioada în care a fost student la teologie și filozofie în Cernăuți.

Informații sunt și despre Societatea studențească ,,Arboroasa” și temnița habsburgică, Berta – o iubire imposibilă, perioada studenției de la Viena.

O altă parte a expoziției evidențiază scurta perioadă în care Ciprian Porumbescu a fost profesor de muzică la Brașov și aduce în prim-plan premiera Operetei „Crai Nou”, ce a avut loc în sala actualului Colegiu Andrei Șaguna.

Expoziția mai cuprinde și secțiunile „Sfârșitul tragic al unui nemuritor artist”, „În memoria posterității”, precum și imagini de la Casa și Muzeul Memorial Ciprian Porumbescu.

Expoziția poate fi vizitată până în 5 mai.

Adina Chirvasă