ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Piețele, abatoarele și magazinele, verificate în această perioadă

Publicat: vineri, 7 Aprilie 2023 , ora 15.00
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Piețele, abatoarele și magazinele cu specific alimentar vor fi intens verificate în această perioadă premergătoare sărbătorilor Pascale.

Medicii veterinari și inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Brașov, împreună Poliția Economică, au demarat controalele tematice, pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure și a preveni apariția de toxiinfecții alimentare.

În această perioadă când, în mod tradițional, consumul unor cantități de alimente de origine animală și non-animală crește, considerăm că este necesară intensificarea controalelor, astfel încât să ne asigurăm că sunt respectate condițiile de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel, ouăle, laptele, produsele din lapte, peștele și produsele din pescuit, precum și alte alimente de origine animală”, a precizat directorul executiv al DSVSA Brașov, Irina Holerga.

Astfel, până în 15 aprilie este asigurată permanența activității prin programul prelungit la nivelul DSVSA Brașov, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

La sediul tuturor structurilor teritoriale sunt afișate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil și numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranței alimentelor.

Camelia Vlad