ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reîncepe proiectul „Prietenie… pe o… sfoară”. Elevii sunt așteptați la biblioteci pentru a intra în lumea Johannei Spyri

Publicat: vineri, 7 Aprilie 2023 , ora 17.05

Pentru al 11-lea an consecutiv, elevii sunt așteptați la bibliotecă, în perioada aprilie – iulie. Reîncepe proiectul „Prietenie… pe o… sfoară...”, care promovează literatura pentru copii și le stimulează interesul pentru lectură într-un mod informal.


Anul acesta, autoarea aleasă este Johanna Spyri, cu volumul „Heidi, fetița munților”.

Proiectul este derulat de bibliotecile publice, bibliotecile școlare, organizațiile neguvernamentale sau cluburile copiilor care se înscriu în proiect. Atât din țară, cât și din străinătate.

“În biblioteci, până în luna iulie se va citi din această cărticică. Copilașii vor colora desene realizate de către colega noastră Diana Cristea, deci sunt desene unicat, iar lucrările se vor întinde pe o sfoară. Foarte, foarte mulți scriitori au ajuns la sufletele copiilor prin desene, prin biblioteci. Acesta este și scopul promovării literaturii pentru copii și stimulării interesului pentru lectură și apropierii de bibliotecă și de lumea aceasta a cărților. Ei trebuie să ajungă cumva în lumea aceasta a noastră, să vadă ce se întâmplă aici, de fapt. Mulți copii pun semnul egal între bibliotecă și școală, dar de mult nu se mai pune semnul acesta al egalului între școală și biblioteca", a precizat Melania Butnariu, reprezentant al Centrului de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov.

Proiectul înseamnă, totodată, și un parteneriat între bibliotecile publice și școlare din România și din alte țări.

Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret al Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov a demarat acest parteneriat în anul 2013 pentru a celebra Ziua Internațională a Cărții pentru Copii și Tineret, marcată anual în 2 aprilie.

Adina Chirvasă