ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

2500 de euro pentru Raul, în vârsta de 9 ani, șansa la o viață normală

Publicat: luni, 10 Aprilie 2023 , ora 13.18
Sursa foto: Asociației
Sursa foto: Asociației

2500 de euro, pentru unii prețul unei bijuterii scumpe, pentru alții poate chiar o mașină, pentru Raul, un băiețel în vârstă de 9 ani, șansa la o viață normală.

Când avea doar 2 anișori a fost diagnosticat cu TSA (tulburare din spectrul autist). De atunci, familia luptă alături de el, însă în urma tratamentelor necesare, evoluția este sub așteptări.

"Sunt mama unui copil minunat. Societatea ne învață să ascundem sub preș anumite lucruri, iar în cazul nostru, am fost învățați să spunem că avem un copil special. Deși vreau să cred asta și o spun cu voce tare, aproape instinctiv, realitatea este că am un copil bolnav. Îl iubesc din tot sufletul meu, am luptat și o să lupt pentru el! Acum 7 ani, când am primit vestea despre boala lui, ne-am suflecat mânecile, am înghițit în sec (pentru că aveam inima în gât), și ne-am dedicat lui", a mărturisit mama lui Raul, Cristinei Dima.

În urmă cu 2 ani de zile, Cristina și Alin Dima, părinții lui Raul, au aflat că în Viena se face o intervenție medicală, un transplant cu celule stem, care este foarte posibil să remedieze situația medicală a băiatului lor. Au strâns până acum 12200 euro, dar mai au nevoie de 2500 euro.

"După mai multe căutări am ajuns la Viena, oferta lor fiind cea mai bună. Avem nevoie de un total de 14700 euro: 12500 intervenția medicală, 1000 biletele de avion, 400 transport (la aeroport și în Viena) și 800 pentru cazare și mâncare. În ultimii doi ani de zile am bătut pe la toate ușile prietenilor, cunoscuților, firmelor, am împărțit flyere pe stradă, am organizat strângeri de fonduri online și fizice, am făcut o asociație și multe altele. Am făcut ce am putut și am reușit să strângem suma de 12200 euro, deci mai avem nevoie de 2500 euro. Înainte să vă cer ajutorul, doresc să vă spun sincer că nici un medic nu ne poate garanta că după această intervenție medicală copilul nostru o să fie bine. Dar cum am putea noi, ca părinți, să ignorăm această șansă?", au spus părinții lui Raul.

Cei care doresc să dea o șansă la o altă viață pot face donații în contul Asociației "Raul învinge autismul":

RO88 RNCB 0053 1676 0940 0001.

Dacă doriți să luați legătura chiar cu părinții lui Raul, o puteți face la numărul de telefon: 0755351456.

"Vă rugăm să ne ajutați să avem cu adevărat un copil special! Un copil care a învins autismul!", este mesajul familiei.


Bianca Bucă