ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.10
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din mai, brașovenii s-ar putea înscrie în programul Rabla Local

Publicat: marți, 11 Aprilie 2023 , ora 15.42
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

5000 de rable din oraș își propune municipalitatea să intre în Programul de casare a autovehiculelor uzate, în care proprietarii lor primesc un stimulent de casare de 3000 de lei, fără obligația achiziționării unei noi mașini.

Axa de finanțare nu a fost, însă, deocamdată, deschisă, acest lucru urmând a se întâmpla în 21 aprilie, la ora 10.00.

Municipalitatea este deja pregătită pentru a depune proiectul pentru a primi finanțarea de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), iar acum lucrează și la regulamentul local de implementare a programului.

“Primăria Brașov va depune solicitare de finanțare pentru a obține un număr maxim. O să aplicăm pentru 5000 de autoturisme. Practic, AFM suportă 80% din finanțare și ceilalți de 20% vor fi suportați din bugetul local, mai exact, 2.400 lei vor fi suportați de AFM și suma de 600 lei x 5000 de autoturisme, din bugetul local”, a explicat Filip Crișan, director Proiecte și strategii în cadrul Primăriei municipiului Brașov.

Reprezentanții municipalității estimează că în luna mai ar putea începe și înscrierile cetățenilor în program.

Între altele, solicitanții trebuie să aibă domiciliul stabil în municipiul Brașov, să nu aibă datorii la bugetul local și bugetul de stat sau să nu-și cumpere o altă mașină cu norma de poluare Euro 5 sau inferioară timp de 3 ani de la primirea stimulentului de casare.

Adina Chirvasă