ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Noi investiții în rețeaua informatică a Aeroportului Brașov – Ghimbav

Publicat: miercuri, 12 Aprilie 2023 , ora 17.19
Sursa foto: arhivă / Adrian Veștea
Sursa foto: arhivă / Adrian Veștea

Rețeaua informatică de la Aeroportul Internațional Brașov trebuie reconfigurată conform noilor reglementări europene, fapt pentru care sunt necesare noi investiții, în valoare de peste 4 milioane de lei.

Sistemul IT actual nu este complet implementat din punct de vedere hardware sau software, potrivit raportului de specialitate care însoțește proiectul aprobat astăzi de consilierii județeni în ședința de plen, pentru remedierea deficiențelor.

Am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru sistemul care urmează să fie implementat la nivelul Aeroportului Internațional de la Ghimbav. Era necesar să fie aprobate în regim de urgență, fiindcă urmează să fie implementat în perioada următoare. Tot în această perioadă, Consiliul Județean Brașov derulează mai multe proceduri, unele pe parte de angajare. Sunt scoase la concurs diverse posturi. De asemenea, este o procedură în care se închiriază o parte din spațiile necesare funcționării aeroportului”, a precizat președintele Consiliului județean Brașov, Adrian Veștea.

Mai multe despre sistemului informatic care trebuie aliniat la cerințele europene pe zona de securitate ne-a spus directorul Aeroportului Internațional Brașov, Alexandru Anghel:

„Se asigură, practic, partea de IT necesară funcționării aeroportului. Trebuie să avem semnal wireless și transfer de date în toate zonele publice, în toate spațiile de birouri, în subsol, unde se lucrează la prelucrare bagaje. Avem nevoie de date pentru procesarea pasagerilor, (...) toate acestea se fac printr-un sistem informatic. De asemenea, partea de cyber security este foarte importantă”.

Toate aceste proceduri trebuie încheiate până în 15 iunie, ziua de inaugurare a Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav.

Camelia Vlad