Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Copiii de la Centrul de zi „Astra” și cei cu dizabilități, în vizită la fermele din jurul Brașovului

Publicat: joi, 13 Aprilie 2023 , ora 17.03
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Copiii de la Centrul de zi „Astra” și cei cu dizabilități sunt primii care au fost în vizită la fermele din jurul Brașovului, în cadrul programului „Cornul și laptele”, derulat de municipalitate.

Aleasă pentru prima vizită a fost o fermă din Râșnov, unde copiii au văzut cum se cresc vacile, le-au dat de mâncare, au plantat ceapă și au testat brânzeturi și legume proaspete.

Și au fost foarte încântați de tot ce au văzut:


Vizitele sunt organizate de către o cooperativă care înglobează 32 de ferme de lapte și alte 4 de carne, care a câștigat procedura de achiziție organizată de Primăria Brașov.

Director executiv, Aurel Blaj:



Primăria Brașov este prima autoritate publică din România care implementează aceste vizite în cadrul programului național „Cornul și laptele”.

Viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu:

De săptămâna viitoare, când elevii revin din vacanță, vor merge pe rând la ferme.

Programul vizează aproximativ 22.000 de elevi și preșcolari din municipiul Brașov, iar pentru organizarea vizitelor, municipalitatea plătește, în total, peste 780.000 de lei, fără TVA.

Adina Chirvasă