ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cinematografele și Banca Apollonia, administrate de viitorul Centru de Cultură Apollonia

Publicat: vineri, 14 Aprilie 2023 , ora 13.39
Sursa foto: Facebook / Cinema Astra
Sursa foto: Facebook / Cinema Astra

Cinematografele reabilitate de municipalitate vor putea intra în circuitul cultural abia după ce va fi înființat Centrul de Cultură Apollonia.

Structura va avea în curând o conducere interimară și abia apoi va putea fi angajat și personalul necesar.

Avem o instituție nouă de spectacole, o instituție care a trecut prin votul Consiliului Local, care este în faza de populare cu specialiști. Această instituție se va ocupa de două aspecte importante: va administra, dar va oferi și curatorie pentru tot ceea ce avem infrastructură culturală, fie că vorbim de Banca de Cultură Apollonia, fie că vorbim de cinematografele reabilitate. În faza aceasta, în aceste zile voi semna o numire pe interimat, astfel încât să avem management în perioada aceasta de interimat, după care vor începe angajările”, a precizat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Potrivit edilului, schema minimă de personal ar fi de 40 de oameni, cu tot cu partea de administrare.

Dintre cinematografele reabilitate de Primărie, doar Astra găzduiește câteva evenimente. Popularul și Modernul sunt în conservare, iar Fosta Bancă Săsească este acum Banca de Cultură Apollonia, ea având cele mai multe evenimente organizate sub egida municipalității.



Adina Chirvasă