ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Scumpă, dar cumpărăm, comercianții nu lasă la preț la carnea de miel

Publicat: sâmbătă, 15 Aprilie 2023 , ora 11.35
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Scumpă, dar nelipsită de pe masa de Paște. Brașovenii fac tot posibilul să aibă de sărbătorile pascale și preparte din carne de miel.

Comercianții au făcut în acest an o concesie și vând mielul și pe bucății. În anii precedenți, majoritatea dintre ei accepta să comercializeze doar jumătăți de miel sau miel întreg.

În Piața Dacia, un kilogram de miel se vinde cu 45 lei, iar producatorii ne-au spus că nu lasă din preț.

"Merge bine, dar încă nu este așa lume multă. Cumpără lumea carne de miel. Care sunt familii mai numeroase iau chiar și un miel întreg. Pensionarii, câte o pulpiță. Nu vom lăsa din preț pentru că tăiem doar cât vrea cumpărătorul, adică și pe bucăți. Dacă se vând, mai tăiem, dacă nu, poate să ne mai rămână", ne-a spus unul dintre comercianți.

"Cam scump, dar asta e, o dată pe an... Trebuie un pic de miel pe masa de Paște", a declarat o brașoveancă.

"Cam piperat. Pentru nivelul nostru de salarizare, este cam scump. Nu luăm decât cât să mâncăm în ziua de Paște și atât", a adăugat un brașovean.

Adina Chirvasă