Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În Săptămâna Luminată, Filarmonica Brașov a pregătit două evenimente muzicale speciale

Publicat: marți, 18 Aprilie 2023 , ora 13.59
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov

În Săptămâna Luminată, Filarmonica Brașov a pregătit două evenimente muzicale speciale.

Primul eveniment va avea loc la Banca de Cultură Apollonia, miercuri, de la ora 19.00 și va fi un recital de pian cu Ștefan Lovin, în cadrul căruia vor fi interpretate transcripții și improvizații ale unor cântări ortodox-bizantine și gregoriene.

Cel de-al doilea eveniment va avea loc joi, 20 aprilie, când pe scena Sălii Patria va avea loc concertul simfonic al săptămânii.

Începând cu ora 19.00, brașovenii vor putea participa la un concert dirijat de maestrul croat stabilit în Viena, Andrej Vesel.

Programul pe care îl va dirija este unul ofertant: Uvertura „Carnavalul” de Antonín Dvoűák, Concertul pentru vioară și orchestră în re minor de Jean Sibelius și piesa Marea, de Claude Debussy.

Ca element inedit, la acest concert, orchestra simfonică va avea o “așezare vieneză”, diferită față de cea obișnuită în concertele săptămânale de pe scena Sălii Patria.

Publicul va putea observa mai multe diferențe, de exemplu, faptul că partidele de vioara I și vioara a II-a vor fi plasate față în față, ceea ce reprezintă un element de noutate atât vizual cât și acustic.

Solista serii va fi violonista Ioana Cristina Goicea, care la doar 27 de ani a fost numită profesor la Universitatea de Muzică și Arte Spectacol din Viena, una dintre cele mai prestigioase instituții de acest gen din lume.

Biletele se găsesc la casieria Sălii Patria sau online, pe site-ul bilet.ro.

Pentru recitalul de pian de la Centrul Cultural "Apollonia Hirscher", biletele se vor putea cumpăra și la fața locului înainte de eveniment.

Adina Chirvasă