Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sărbătoarea Paștelui, zile de foc pentru pompierii brașoveni

Publicat: miercuri, 19 Aprilie 2023 , ora 15.49
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
Aproape 500 de pompieri s-au aflat la datorie începând cu Vinerea Mare și până în Prima zi a Paștelui. Aceștia au gestionat 𝟭𝟮𝟲 intervenții în situații de urgență.

Pompierii brașoveni au acționat pentru stingerea a 3 incendii, iar echipajele SMURD au răspuns celor 114 de solicitări primite din partea cetățenilor, 114 de persoane fiind asistate medical.

S-a intervenit și în alte 5 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodate.

Pe timpul misiunilor desfășurate, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 1 accident rutier, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor.
Pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii militari au salvat 4 persoane aflate în dificultate.
Cu o cazia sărbătorilor pascale, au fost organizate și controale la lăcașurile de cult și la construcțiile destinate cazării persoanelor în incinta mănăstirilor. La final, au fost aplicate 5 sancțiuni, dintre care 4 avertismente și o amendă. De verificări nu au scăpat nici unitățile turistice sau obiectivele care desfășoară activități economice în zonele turistice.

Bianca Bucă