ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tablouri de până la 20.000 euro, anticarii brașoveni nu se plâng nici de produse, nici de clienți

Publicat: miercuri, 19 Aprilie 2023 , ora 16.40
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

În magazinele de antichități se găsesc obiecte vechi, de valoare, nu vechituri, atrag atenția anticarii.

Ca dovadă sunt operele de artă semnate de artiști renumiți, care pot fi achiziționate de către cunoscători cu sume începând de la 500 de lei, până la 20.000 de euro, ne-a spus administratorul unui astfel de magazin din centrul istoric al Brașovului, Monica Anghel:

"Un mojar foarte vechi, anii 1700, o trusă de machiaj foarte frumoasă, din fildeș, cu argint aurit, de la 1840, și multe obiecte din perioadă interbedică. Avem tablouri cu nume mari, realizate de pictori profesioniști, Corneliu Baba, Traian Brădean, Elena Miller Stăncescu. Cele mai vechi piese sunt de prin anii 1800. Majoritatea intră efectiv din atracție vizuală. Avem tablouri pentru toate gusturile, și realiste, și abstracte, și mai moderniste".

Proprietarul magazinului din Brașov nu se plânge de clienți, atât români cât și străini.

Nu ar fi vorba despre persoane bogate, ci mai degrabă din categoria celor care vor să își investească agoniseala în obiecte frumoase a căror valoare sporește în timp.

Camelia Vlad