ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se solicită bani pentru două proiecte importante pentru sănătatea populației din Brașov

Publicat: miercuri, 19 Aprilie 2023 , ora 18.18
Sursa foto: romania-actualitati.ro
Sursa foto: romania-actualitati.ro

Documentele a două proiecte importante pentru sănătatea populației din Brașov au fost încărcate zilele trecute în platforma electronică a Planului Național de Redresare și Reziliență, potrivit administrației județene.

Este vorba despre Terapie intensivă neonatală "Împreună cu părinții" și "Dotarea cu echipamente a Cabinetului Planificare Familială din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov".

Primul proiect - Terapie intensivă neonatală "Împreună cu părinții" - în valoare de aproximativ 13 milioane de lei, a fost inițiat de Consiliul Județean în parteneriat cu Maternitatea Brașov. Astfel, administrația județeană își propune să îmbunătățească dotările și să extindă capacitatea compartimentului de ATI nou-născuți din cadrul Maternității prin achiziția a 36 de echipamente și aparatură de screening, printre care 11 incubatoare, 11 ventilatoare și 11 monitoare pentru funcții vitale.

Cel de-al doilea proiect, în valoare de circa 400.000 de lei, are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești, prin dotarea cu echipamente medicale performante și inovative a cabinetului de planificare familială care funcționează în Ambulatoriul Tractorul, din cadrul Spitalului Județean Brașov.

Cabinetul este singurul de acest tip din municipiul Brașov, la care au acces și comunitățile din împrejurimi, iar serviciile de planificare familială pot fi accesate de toate persoanele, indiferent dacă sunt sau nu asigurate. Adresarea la cabinet este directă, nu este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie, iar elevii, studenții, persoanele casnice și persoanele fără venit beneficiază de gratuitate.

Cabinetul este inclus și în programul de screening pentru cancerul de col uterin din Regiunea Centru. În ultimii trei ani, aici au fost realizate circa 3.000 de consultații de planificare familială, s-au desfășurat recoltări pentru teste Babeș Papanicolau, teste vizând bolile specifice și testări HIV.
Camelia Vlad