Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Concurs de benzi desenate pentru elevii din Brașov și Iași

Publicat: joi, 20 Aprilie 2023 , ora 14.11
Sursa foto: Facebook / ASAP România
Sursa foto: Facebook / ASAP România

”Dacă ești elev în Brașov sau Iași, creează o bandă desenată și poți câștiga un hoverboard și o tablă interactivă pentru școala ta!”. Este îndemnul lansat de Armata Selectării Atente a Plasticului, împreună cu Animest, în campania care își propune să responsabilizeze și să dezvolte spiritul ecologic în rândul copiilor și adolescenților.

Concursul presupune desenarea unei povești într-un șablon de benzi desenate, care se descarcă de pe site-ul oficial ASAP România.

Mai apoi, povestea trebuie gândită și desenată de elev și înscrisă în concurs de către un profesor din școală, până pe data de 25 mai.

Să țină cont de tema concursului: Suntem în anul 2040. În România încă se mai aruncă plastic la gunoi și un erou sau o eroină decide să ia soarta plasticului în propriile mâini și, de aici, imaginația lor este liberă să vină cu o soluție interesantă, ingenioasă și care să arate bine și pe hârtie, desenată. (...) Pe 7 iunie anunțăm deja câștigătorii”, a precizat Ligia Soare, reprezentant campanie.

Benzile desenate vor fi evaluate de un juriu format din experți în domeniul benzilor desenate și al ilustrației.




Ruxandra Stoica