Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Duminică, vor circula mai multe autobuze RAT

Publicat: joi, 20 Aprilie 2023 , ora 16.40
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

15 linii RAT vor avea mai multe autobuze duminică, în ziua când Junii vor defila călare în centrul istoric al orașului. Măsura este valabilă în intervalul 9.00 - 18.00.

De asemenea, în timpul paradei, autobuzele RAT, cu capăt de linie în Șchei sau în Livadă vor avea alte stații.

Totodată, în perioada în care circulația pe Bulevardul Eroilor va fi restricționată, RATBV va grupa câteva zeci de autobuze și troleibuze în spatele Cercului Militar și pe Strada Nicolae Iorga, mijloace de transport ce vor fi puse în circulație din Livada Poștei imediat după reluarea circulației.

"Dacă într-o zi de duminică obișnuită, între orele 9.00 - 18.00, pe linia 36 sunt programate două autobuze, acum vor circula cu opt, iar pe linia 34, în loc de două, vor circula șase. Pe linia 28 vor fi șapte autobuze în loc de două sau poate cel mai bun exemplu, pe linia 41 vom circula cu cinci mașini în loc de una singură", a declarat purtătorul de cuvânt al RAT Brașov, Silviu Ștefan.

Cele 15 linii a căror capacitate de transport va fi mărită sunt: 1, 2, 2B, 4, 5, 6, 16, 17, 24, 28, 31, 34, 36, 41 și 50.

În ceea ce privește influențele restricțiilor de trafic asupra circulației mijloacelor de transport RATBV, societatea face următoarele precizări:

- între orele 09.50 și aproximativ 10.20, autobuzele de pe liniile 4, 50 și 52, pe sensul de deplasare spre Tocile, vor întoarce în giratoriul din zona Maternității;

- începând cu aproximativ ora 10.20 și până după finalizarea paradei, autobuzele de pe liniile 1, 2, 2B, 4, 6, 16, 17, 31, 34, 36, 41 și 52, pe sensul de deplasare spre Livada Poștei, vor întoarce pe strada Vlad Țepeș, cu o stație temporară în capătul acestei străzi;

- începând cu aproximativ ora 10.00 și până după finalizarea paradei, autobuzele de pe linia 5, pe sensul de deplasare Stadion Municipal - Roman, vor circula pe ruta Stadion Municipal - Stadion Tineretului - Bulevardul Griviței - Strada Castanilor și apoi pe traseul obișnuit;

- pe tot parcursul zilei de duminică, autobuzele de pe linia 50 vor circula până în capătul de linie Pe Tocile, (cu excepțiile amintite) fără a atinge zona Pietrele lui Solomon, iar începând de la aproximativ ora 10.20 și până la reluarea traficului rutier pe Bulevardul Eroilor și Strada Mureșenilor circulația liniei 50 va fi suspendată;

- autobuzele de pe linia 28 vor circula de la orele 10.00 și până după finalizarea paradei pe un traseu deviat, care implică deplasarea dinspre Stupini pe strada Avram Iancu, iar apoi întoarcerea pe străzile Nicolae Iorga și Lungă, fără a mai atinge capătul de linie Livada Poștei.

Pentru o cât mai ușoară planificare a deplasărilor, pe site-ul www.ratbv.ro, în secțiunea "Trasee și orare" vor fi postate graficele de circulație ale celor 15 linii suplimentate, afișele urmând a purta mențiunea "Valabil exclusiv pentru ziua de 23.04.2023".

De asemenea, pentru a veni în sprijinul călătorilor, RATBV va suplimenta duminică și numărul punctelor de vânzare deschise de la 12 casierii la 21 de casierii, care vor funcționa după următorul program:

Alte modificări ale traseelor pot interveni pentru scurt timp în urma dispozițiilor Poliției Rutiere.
Adina Chirvasă