ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Măsuri de siguranță suplimentare în Brașov, cu ocazia paradei junilor în Duminica Tomii

Publicat: joi, 20 Aprilie 2023 , ora 17.01
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Junii Brașovului vor coborî călare în Cetate, duminică, potrivit tradiției locale. Ca de obicei, la eveniment vor asista mii de oameni, astfel că structurile Ministerului Afacerilor Interne iau măsuri suplimentare pentru ordinea și siguranța publică.

"Ca în fiecare an, Poliția Rutieră Brașov va fi și anul acesta prezentă la sărbătoarea Junilor. Numărul polițiștilor va depăși cifra de 100. De altfel, cunoaștem un număr mare de vehicule va intenționa ajungă în zona centrală, în zona istorică a Brașovului. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor celor care vor dori ajungă la acest eveniment parcheze autovehicul în zonele ceva mai îndepărtate ale centrului Brașovului, iar de acolo pot veni pe jos, dacă vremea le va permite, sau pot utiliza mijloacele de transport în comun", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Jandarmii brașoveni vor fi la rândul lor în număr mare alături de participanții la sărbătoarea junilor. Purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Brașov, plutonier Alexandra Cojocaru:

"Noi urăm aveți o experiență cât mai plăcută și invităm respectați regulile stabilite de organizatorii evenimentelor, fiți conștienți de natura evenimentului și de riscurile accidentărilor care pot apărea ca urmare a reacțiilor animalelor folosite în paradă".

Peste 100 de pompieri sunt pregătiți să intervină la nevoie. Purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, maior Ciprian Sfreja:

"Duminică, pe timpul activității prilejuite de sărbătoarea Junilor, în Piața Sfatului din Brașov, se va afla autospeciala de stingere. La Pietrele lui Solomon, va fi dislocată o autospecială de stingere, respectiv un echipaj SMURD de transport victime multiple, iar două motociclete SMURD se vor deplasa în spatele coloanei Junilor, fiind pregătite intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență".

Acestor acțiuni de prevenire a faptelor antisociale se vor alătura și specialiștii antidrog.

"Premergător acestei sărbători, specialiștii antidrog au realizat sesiuni de informare în domeniul prevenirii consumului de droguri pentru personalul angajat al unităților de cazare, restaurantelor, teraselor și barurilor, în incinta cărora au fost afișate la loc vizibil, datele de contact ale Agenției Naționale Antidrog. Toate aceste activități preventive sunt subsumate campaniei naționale <<Consumul de droguri ne privește pe toți>>, inițiată de Agenția Națională Antidrog la începutul lunii aprilie anul curent", a declarat reprezentantul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brașov, Paul Gheorghe.


Camelia Vlad