Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O săptămână cu ateliere de teatru și artă

Publicat: joi, 20 Aprilie 2023 , ora 17.52
Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Reduta
Sursa foto: Facebook / Centrul Cultural Reduta

O săptămână cu ateliere de teatru și artă. Asta propune proiectul "Amprente în teatru și artă", care va avea loc la Colegiul de Științe "Grigore Antipa" și Liceul Vocațional de Arte Plastice "Hans Mattis Teutsch", în perioada 24-28 aprilie.

Joi, acestea sunt deschise și altor elevi. De asemenea, atelierele de joi vor fi derulate la Centrul Cultural Reduta, care va găzdui și cea mai nouă premieră a trupei "Amprente" a Colegiului de Științe Antipa - Fragil.

Detalii ne-a oferit coordonatoarea proiectului, Anca Băcanu.

"Vor avea loc workshop-uri ținute de actori, workshop-uri de teatru, ateliere de pictură. Va veni și un artist din Constanța care va realiza un mural la Liceu de Artă. Va exista și un atelier de ilustrație de artă. Workshop-urile, inițial ne-am gândit fie pentru adolescenții de la Colegiul de Științe Grigore Antipa și cei de la HMT, dar am zis de ce nu, fie deschise și pentru alți adolescenții din Brașov. Astfel, joi va avea loc un workshop susținut de Bogdan Tulbure, care este absolvent de UNATC și este fost membru amprente. Acesta va ține un worshop de teatru. Toți tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani se pot înscrie printr-un mail către Centru Cultural Reduta. Am zis primii 10 vor beneficia de acest workshop de teatru".

Vineri, proiectul se va încheia cu un alt spectacol de teatru al trupei Amprente, cu piesa Zbor, o adaptare după romanul lui Ken Kesey (Zbor deasupra unui cuib de cuci).

Programul complet al activităților se găsește pe site-ul Centrului Cultural Reduta.

Adina Chirvasă