Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Caravana Antreprenorială, în Poiana Brașov. Premierul Nicolae Ciucă, prezent la eveniment

Publicat: vineri, 21 Aprilie 2023 , ora 11.51
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

La prima ediție a Caravanei Antreprenorilor Liberali, eveniment organizat în Poiana Brașov, s-a discutat despre necesitatea sprijinirii firmelor astfel încât să poată pregăti forță de muncă, să ofere salarii mai mari angajaților și, într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, cât mai mulți români să iasă din categoria socială cu venituri mici și să intre în cea de mijloc.

Prezent la eveniment, premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL, i-a încurajat pe antreprenori să facă eforturi să se dezvolte, nu doar la nivel local sau național, ci să creeze branduri cu renume la nivel internațional:

"Cred foarte mult în potențialul capitalului românesc și cred de la nivelul dumnealor, voința dumnealor, cu inițiativa dumnealor și cu sprijinul responsabil al Guvernului, putem avem jucători din țara noastră, cu capitalul românesc care poată intre în competiție cu oameni de afaceri din mediul internațional. Asta am vrut. Este vorba de un nivel de ambiție mai mare, pentru care avem potențial și uman, și natural".

Președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, consideră îndemnul premierului Ciucă mai degrabă o promisiune că mediul de afaceri brașovean va fi susținut pentru a se dezvolta la un nivel ridicat:

"Într-adevăr, mediul de afaceri își dorește iasă în afara țării și atunci faptul dânsul a arătat această disponibilitate ne mai multă încredere. Nu era vorba noi nu ne-am fi dorit acest lucru. Evident toată lumea care produce ceva vrea exporte pe piețele internaționale, dar poate în urma acestui dialog pe care l-a avut astăzi premierul cu mediul de afaceri din Brașov, vom reuși legăm noi oportunități de afaceri pe plan internațional pentru mediul de afaceri brașovean, în primul rând".

..........................

Nu există riscul ca România să piardă fonduri europene pe Planul Național de Redresare și Reziliență, banii pentru cea de-a doua cerere de plată urmând să primiți în curând, a anunțat astăzi, la Brașov, premierul Nicolae Ciucă:

"Ieri, în ședința de Guvern, secretarul de stat de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a prezentat elementele de progres și pentru cele două jaloane (pe energie - n.r.) și urmează să primim finanțarea completă pe cea de-a doua cerere de plată. Cât de curând. Decizia este la comisia Europeană".

Cele două jaloane, ambele în responsabilitatea Ministerului Energiei, însumează 143 de milioane de euro.

..........................

Nicolae Ciucă a vorbit și despre importurile din Ucraina.

"România este în deplină aliniere cu măsurile care se vor stabili la nivelul Comisiei Europene, urmează ca pe 25 aibă loc consiliul AGRIFISH și acolo se vor stabili măsurile. Cert este în momentul de față România nu a decis blocarea unilaterală a importurilor și trebuie vedem ansamblul și consecințele care se vor petrece de o astfel de decizie".

..........................

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, președintele PNL, prezent la Caravana Antreprenorilor de la Brasov, le-a transmis oamenilor de afaceri români să facă tot posibilul să iasă din perimetrul județean și național și să treacă la nivel internațional.

Oficialul a subliniat că numai atunci când România va avea propriile mărci de notorietate la nivel internațional, precum Siemmens sau Samsung, va conta cu adevărat la acest nivel.

"Avem nevoie de curajul dumneavoastră, iar dumneavoastră de sprijinul nostru, să puteți să capitalizați și să intrați în jocul acesta mare. România nu poate să se laude în continuare doar cu câteva produse tradiționale. Sunt tradiționale, sunt ale noastre, sunt mândria noastră, dar putem mai mult de atât. Avem potențial uman incredibil. Nu am știut să-l valorificăm. Astăzi, într-adevăr, mulți dintre ei sunt în diaspora, lucrează în diaspora. Trebuie să le creăm condiții să se întoarcă în țară", a precizat premierul Nicolae Ciucă.

..........................

Știrea inițială:

Poiana Brașov este astăzi gazda Caravanei Antreprenoriale, eveniment organizat de către Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României.

Conferința, a cărei temă este "Nevoia de politică, reformă și prosperitate", a fost deschisă de Remus Borza, noul Președinte al Clubului Oamenilor de Afaceri Liberali.

La eveniment participă și premierul Nicolae Ciucă, alături de mai mulți membri ai guvernului, printre care și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja sau ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Constantin Cadariu.

Sursa foto: Radio România Brașov FM



Camelia Vlad