ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primăria Brașov, printre primele care au depus solicitări de finanțare la AFM pentru Rabla Local

Publicat: vineri, 21 Aprilie 2023 , ora 14.56
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Programul Rabla Local a fost deschis oficial astăzi, dar în prima etapă, primăriile depun solicitări de finanțare.

Primăria Brașov este printre primele unități administrativ-teritoriale care au depus solicitări de finanțare la Administrația Fondului pentru Mediu.

Urmează evaluarea solicitării depuse și semnarea contractului de delegare.

Abia după această etapă, brașovenii care vor să renunțe la mașina veche se vor putea înscrie în program.

Municipalitatea are în plan casarea a 5000 de rable, iar brașovenii care vor fi acceptați în program vor primi 3000 de lei, fără să fie obligați să cumpere o altă mașină.

Astăzi, AFM a deschis apelul de finanțare. Primăria Brașov a depus solicitarea imediat după deschiderea apelului. Solicitarea noastră este pentru 5000 de autoturisme, numărul maxim prevăzut pentru un municipiu de mărimea Brașovului. Alocarea de la Ministerul Mediului înseamnă 12 milioane de lei, la care se adaugă alte 3 milioane de lei suportate din bugetul local, astfel încât fiecare dintre cei 5000 de brașoveni care vor solicita să își caseze mașina să primească suma de 3.000 lei”, a precziat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Adina Chirvasă