Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 1000 de locuri de muncă, la Târgul de Cariere de la Brașov

Publicat: vineri, 21 Aprilie 2023 , ora 21.07
Sursa foto: Facebook / Târgul de Cariere
Sursa foto: Facebook / Târgul de Cariere

Peste 1000 de locuri de muncă, la Târgul de Cariere de la Brașov. Evenimentul a fost deschis astăzi, la ora 10.00, la mall-ul din cartierul Tractorul.

Mai multe detalii ne-a oferit Maria Petruța, public relation manager Târgul de Cariere:

"Suntem deja la mall-ul din cartierul Tractorul, unde îi așteptăm pe toți cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sau care, pur și simplu, doresc ia pulsul mediului profesional. La eveniment participă aproximativ 30 de companii din diverse domenii de activitate, domenii de activitate precum IT, producție și tehnică, servicii și BPO, logistică și transport sau recrutare. În această primăvară, angajatorii pun la dispoziție peste 1000 de locuri de muncă".

Primii brașoveni aflați în căutarea unui loc de muncă au venit la târg încă de la prima oră. În timp ce unii sunt în căutarea unui prim loc de muncă, alții nu ar spune nu unei noi provocări. La eveniment au venit și tineri dornici de internship.

"Sunt interesat și pe partea de softuri, dar și pe partea de hardware. Încerc să văd care îmi place mai mult. Vreau să încerc, să văd dacă îmi place ceva. Este mai important, pentru mine, să fac ceea ce îmi place și mai puțin partea financiară", ne-a declarat unul dintre tinerii veniți la eveniment.

"Eu caut internshipuri pentru studenți. Sunt la comunicare și relații publice. Cea mai importantă ar fi comunicarea într-o astfel de colaborare", ne-a mărturist o altă tânără.

"M-ar interesa orice loc de muncă în producție. Eu am lucrat coritorie, dar și în pielărie. Sunt deschisă la orice. Sunt în situația de a-mi găsi un loc de muncă", ne-a spus o brașoveancă prezentă la târg.

Angajatorii prezenți la Târgul de Cariere oferă atât locuri de muncă în țară, cât și în străinătate, în domenii variate, de la IT sau resurse umane la șoferi profesioniști. La unul dintre standuri, interviul se poate desfășura chiar și jucând X și 0 cu roboțelul.

"Sunt foarte mulți interesați. Am văzut și mulți studenți, am văzut și oameni cu experiență, deci pare pare foarte interesant. Așteptăm cât mai mulți chiar și mâine. Ca la orice job, în principiu avantajul este faci ceea ce îți place, dar și că lucrezi alături de o echipă multinațională, o echipă în creștere, foarte pasionată, foarte tânără", ne-a spus unul dintre angajatori.

"Avem o formă automată de X și 0. Vrem arătăm nu ne concentrăm întotdeauna doar pe partea de muncă sau manufactura, ci ne și distrăm în timpul liber. Avem joburi atât în partea de TESA, cât și de producție, atât pe partea de inginerie, cât și pe partea de operatori", ne-a explicat reprezentantul standului la care candidații pot juca X și 0 pentru a-și depăși emoțiile.

"Căutăm candidați pe partea tehnică și pe partea de dispecerat, de la parcul auto, ingineri mecanici, colegi pentru întreținere a parcului auto și dispecere, asistenți de dispoziție, traducători pentru dispoziție. Asta căutăm acum în primă fază, automat șoferi profesioniști, o companie internațională. În companie, în momentul de față există aproximativ 400 de români. Colaborăm foarte bine cu colegii de acolo din Germania, dar și cu cei din filiale din Cehia și Polonia", a declarat reprezentanta unei companii internaționale.

Târgul de Cariere de la Brașov este o bună oportunitate și pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov să își prezinte oferta.

"Am venit cu oferta pentru Școală de subofițer Boldești, cu 275 de locuri pentru subofițerii de pompieri și protecție civilă și 25 de posturi pentru maistru militar auto. Vârsta maximă trebuie fie de 27 de ani. Pot fi și băieți și fete. Pentru mai multe detalii, puteți intra pe site-ul inspectoratului, la Anunțuri Carieră. Acolo sunt postate anunțurile și cât mai multe detalii despre aceste posturi", ne-a spus Bogdan Alexa, subofițer ISU Brașov.

Târgul de Cariere este deschis și mâine între orele 10.00 și 18.00.
Bianca Bucă