Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Porților Deschise în cadrul structurilor Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa"

Publicat: sâmbătă, 22 Aprilie 2023 , ora 20.46
Sursa foto: Facebook / Brigada 2 Vânători de Munte
Sursa foto: Facebook / Brigada 2 Vânători de Munte

Ziua Porților Deschise în cadrul structurilor Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa". Evenimentul a avut loc în perioada 19-21 aprilie, cu ocazia sărbătoririi Zilei Forțelor Terestre.

În acest context, au fost pregătite și prezentate standuri cu echipament, armament, tehnică de luptă specifică fiecărei structuri, ateliere de alpinism.

Vânătorii de munte de la Batalionul 21 Vânători de Munte "General Leonard Mociulschi" din Predeal au primit vizita elevilor Școlii Generale nr. 27 din Brașov și Colegiului "Ion Kalinderu" din Bușteni. Cu acest prilej, elevii au luat contact cu instrucția specifică vânătorilor de munte, având ocazia să experimenteze tehnici de cățărare la panoul artificial din incinta unității.

De asemenea, în garnizoanele Brașov și Ghimbav, curioșii au trecut porțile Batalioanelor 228 Apărare Antiaeriană "Piatra Craiului", Batalionului 229 Sprijin Logistic "Cumidava" și Batalionului 206 Artilerie "General Mihail Lăcătușu". În aceste locații, le-au fost prezentate aruncătoarele de 120 mm, autospecialele de poliție militară și pe cele de evacuare și acordare a sprijinului medical, până la tunurile 2 x 35 mm Oerlikon și tehnica modernă de transport logistic, după cum se arată pe pagina de socializare a Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa".

Bianca Bucă