Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Discuții între administrația județeană și o delegație franceză pe tema independenței energetice a Aeroportului de la Brașov

Publicat: luni, 24 Aprilie 2023 , ora 20.16
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Surse regenerabile de energie, independență energetică și o posibilă colaborare cu firme franceze din domeniu, au fost principalele subiecte abordate în cadrul unor discuții care au avut loc astăzi, între prefectul Brașovului, Cătălin Văsii, președintele CJ Brașov, Adrian Veștea și primarul orașului Nogent-sur-Marne (Franța), Jacques J.P. Martin.

La întâlnire a participat și consulul onorific al Republicii Franceze la Brașov, Ion Ciolacu.

Oaspetele francez și-a arătat disponibilitatea de a colabora cu autoritățile publice brașovene în domeniul surselor regenerabile de energie, propunând un transfer de bune practici și experiență în ceea ce privește energia geotermică, energia electrică furnizată prin intermediul panourilor fotovoltaice și stațiile de încărcare electrice”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Brașov.

Totodată, autoritățile județene intenționează să găsească soluții pentru a asigura pe viitor independența energetică totală a Aeroportului de la Brașov.

Amplasamentul Aeroportului este unul generos și se pretează pentru un parc fotovoltaic. Credem că putem contura un proiect comun cu parteneri din Franța, în care poate fi cooptată și Universitatea Transilvania”, a spus șeful executivului județean, Adrian Veștea.

Oficialul francez, care este și vicepreședinte al instituției publice teritoriale Paris Est Marne & Bois, și-a exprimat speranța că în viitorul apropiat vor fi deschise curse aeriene pe ruta Brașov – Paris cu aterizare pe Aeroportul Orly și a precizat că un proiect destinat aeroportului brașovean ar putea fi prezentat în această toamnă, când delegația franceză va reveni la Forumul Orașelor Verzi.

Radio România Brașov FM