Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Evenimente inedite sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului Contemporan

Publicat: marți, 25 Aprilie 2023 , ora 12.11
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Evenimente inedite sâmbătă, la Brașov, cu ocazia Zilei Internaționale a Dansului Contemporan.

Marcată an de an din 1982, ziua de 29 aprilie aduce la Brașov ateliere de slow dance, dans spontan și liber pe muzică de DJ, dar și lecții de dans cu artiști contemporani.

În Piața Sfatului, de la ora 15.00, brașovenii sunt așteptați la o demonstrație de slow dance, oacțiune performativă ca un dans lent, în care fiecare este invitat să își încetinească ritmul cotidian, preț de o oră.

„Slow dance este o invitație la încetinirea ritmului cotidian, într-o lume în care totul se petrece din ce în ce mai repede și în care prețuim prea mult viteza acțiunilor în detrimentul calității acestora. Colectivul nostru va prelua o acțiune aparent banală - mersul - și-și va lua timp să se cufunde în acesta, observând complexitate acestui act. Timp de o oră, participanții vor merge lent, foarte lent, respirând, observând schimbul de greutate de pe un picior pe altul, contactul tălpilor cu solul, gândurile și senzațiile care apar în acest act al mersului”, a precizat Ana Maria Guguian, coordonator.

Și la Centrul Cultural Reduta, pe parcursul zilei de sâmbătă vor avea loc diferite demonstrații și ateliere de dans, dar și un prânz alături de maeștri ai dansului contemporan.

Programul de la Reduta are loc între orele 11.00 și 22.00.

Sursa foto: pixabay.com

Ruxandra Stoica