ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Centrale termice transformate în centre pentru bătrâni

Publicat: joi, 27 Aprilie 2023 , ora 15.10
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Înființarea a cel puțin patru centre de asistență pentru seniorii brașoveni a solicitat consilierul local Marius Potea.

Social democratul spune că ar fi nevoie de asemenea centre în fiecare cartier al orașului, dar, pentru început, ar fi bune cele patru:

"Aceste centre ofere servicii pentru îmbunătățirea calității vieții, a stării de sănătate și, în primul rând, susținerea emoțională. Mă refer la asistență medicală pentru monitorizarea parametrilor funcționali, tensiune, puls, glicemie, temperatură, terapii de recuperare, de întreținere, consiliere psihologică, de ce nu consiliere juridică, chiar și informarea privind anumite boli", a spus Marius Potea.

Primarul Allen Coliban spune că a propus deja de mai multă vreme înființarea unor asemenea centre și chiar au fost aprobați și pași în Consiliul Local pentru realizarea lor.

"Și la propunerea mea, ca primar, ați aprobat bani pentru o parte din conversiile acelor centrale termice aflate în cartiere, o parte dintre acestea urmând fie centre pentru seniori. Vor putea funcționeze și găsesc servicii precum cele menționate de dumneavoastră", a menționat Allen Coliban.

Edilul șef spune că va fi nevoie de o discuție cu privire la personalul care ar trebui să deservească aceste centre. Pentru aceasta, i-a cerut sprijinul lui Marius Potea în adoptarea organigramei în care să fie prins și acest personal de specialitate.
Sorin Țîrcă