ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Bani pentru cimitirele și monumentele militare

Publicat: joi, 27 Aprilie 2023 , ora 19.09
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com

Starea de întreținere și conservare a cimitirelor militare și operelor comemorative de război de pe raza județului Brașov a fost subiectul principal discutat, astăzi, în ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

Acesta a avut loc la Prefectura Brașov, în prezența reprezentanților administrațiiilor publice locale și județene.

"În urma discuțiilor, s-a constatat municipalitatea are un anumit proiect și a alocat anumite sume pentru întreținerea și repararea acestor monumente. S-a discutat, de asemenea, de un protocol de colaborare între municipalitatea brașoveană și reprezentanții cadrelor militare în rezervă și retragere, precum și al Consiliului Vârstnicilor și cred există perspective ca această activitate fie îmbunătățită la nivelul municipiului Brașov și al județului Brașov", a explicat prefectul Cătălin Văsii.

La cele trei cimitire militare și trei opere comemorative de război de pe raza municipiului nu sunt probleme deosebite; singurele lucrări care trebuie efectuate sunt cele de reparații la împrejmuiri, pentru care a fost alocată de la bugetul local suma de 100.000 de lei, a precizat viceprimarul municipiului Brașov, Sebastian Rusu.

Nu același lucru se poate spune despre Cimitirul Eroilor de pe Valea Râșnoavei și Cimitirul Eroilor de la Timișul de Sus, dispuse pe raza teritorială a orașului Predeal. Acestea sunt în stare avansată de degradare. În urma adreselor transmise Primăriei Predeal, atât de către Consiliul Județean, cât și de Prefectura Brașov, administrația predeleană a răspuns că au fost demarate demersurile pentru restaurarea celor două cimitire.

Camelia Vlad