ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Congres Național pentru Securitate în Muncă, la Brașov

Publicat: vineri, 28 Aprilie 2023 , ora 11.52
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Astăzi și mâine se desfășoară la Brașov primul Congres Național pentru Securitate în Muncă organizat de Asociația Română pentru Securitate și Sănătate în Muncă.

Data aleasă pentru congres nu a fost întâmplătoare, deoarece astăzi este Ziua Mondială a Securității și Sănătății în Muncă, în care sunt comemorate și victimele accidentelor de muncă.

La Brașov sunt prezenți sute de specialiști din acest domeniu, atât români, cât și de peste hotare, iar cel mai dezbătut subiect va fi digitalizarea în acest domeniu.

„Digitalizarea a ajuns și în domeniul Securității și sănătății în muncă. Chiar avem un subiect întreg dedicat digitalizării. De curând, avem și o lege în România, una care este chiar smart, față de Uniunea Europeană, Legea 208, care ne permite digitalizarea întregii activități de securitate și sănătate în muncă. Vor fi prezentate platforme profesionale de digitalizare, plus producători de echipamente care au venit la acest eveniment. Scopul acestui eveniment: să mergem cu un mesaj clar în întreprinderi, astfel încât siguranța lucrătorilor să fie pe primul loc”, a precizat organizatorul congresului, Petrică Mureșan.

Anul trecut, în Brașov, peste 200 de persoane au suferit accidente de muncă în domenii precum construcții civile, transporturi sau exploatări forestiere.

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema AICI

Nucu Jalea