Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au fost puse în funcțiune primele trei toalete publice automatizate

Publicat: vineri, 28 Aprilie 2023 , ora 14.18
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

Primăria Brașov a pus astăzi în funcțiune primele 3 toalete publice automatizate din cadrul programului municipalității de asigurare a acestor servicii publice în toate zonele intens circulate.

Toaletele sunt amplasate în Piața Sf. Ioan, pe pietonalul Uranus și în Parcul Trandafirilor. În următoarele săptămâni, vor fi date în funcțiune și cele din scuarul Berzei, Livada Poștei și din Parcul Tractorul, care mai trebuie racordate la rețeaua electrică.

Toaletele puse în funcțiune astăzi sunt automatizate, astfel că majoritatea operațiunilor de igienizare și utilizare au la bază sisteme automate: accesul se face fără atingerea unui buton fizic, spălarea și uscarea mâinilor se face pe baza unor senzori, curățarea vasului, a chiuvetei și a podelei se face, de asemenea, automatizat.

Potrivit specialiștilor, sistemul de toalete automatizate ales a fost cea mai simplă și ieftină soluție, care poate să asigure cele mai bune condiții. Din punctul de vedere al valorii de achiziție, costul unei toalete automatizate, a fost de 243.500 lei +TVA.

Nucu Jalea